01 Σεπτέμβριος

Prospelasi Ανελκυστήρες Σκάλας, Αναβατόρια Σκάλας ΑΜΕΑ

Μπορεί ημερολογιακά η 1η Ιανουαρίου να είναι η αρχή του χρόνου, ωστόσο όλοι νιώθουμε τον Σεπτέμβρη ως την απαρχή όχι απλά του φθινοπώρου αλλά και ενός νέου κύκλου ενεργειών. Μερικές συμβουλές για να οργανώσουμε καλύτερα τη νέα «χρονιά».

Φαίνεται να μην έχει σημασία σε ποια ηλικιακή ομάδα ανήκουμε. Όλοι μας τον Σεπτέμβρη αισθανόμαστε ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο. Οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολικό τους πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι γυρίζουν στην εργασία τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Άλλοι αναζητούν καινούρια εργασία. Ακόμα και οι νοικοκυρές βγαίνουν από την μερική ραστώνη του καλοκαιριού και ετοιμάζουν το σπίτι για την έλευση του φθινοπώρου.

Η νέα σεζόν έχει απαιτήσεις. Καλεί όλες μας τις δυνάμεις, ψυχικές και σωματικές, σε εγρήγορση. Είμαστε πράγματι έτοιμοι να ξεκινήσουμε δυναμικά

– Φτιάξτε ένα πρόγραμμα. Ανάλογα με τις ασχολίες σας, βάλτε προτεραιότητες. Ιεραρχήστε τις ανάγκες σας και δώστε τους την ευκαιρία να υλοποιηθούν πριν αναμειχθούν με λιγότερο σημαντικές ενέργειες και χαθούν. Σκεφτείτε: τι είναι αυτό που χρειάζομαι πρώτα από όλα; Τι θα πρέπει να κάνω για να το πετύχω;

Prospelasi Ανελκυστήρες Σκάλας, Αναβατόρια Σκάλας ΑΜΕΑ

– Φροντίστε το σώμα σας. Το καλοκαίρι μπορεί οι ρυθμοί ζωής να επιβραδύνονται ωστόσο το σώμα μας ταλαιπωρείται εξίσου. Η ζέστη, ο ήλιος ακόμα και τα θαλάσσια μπάνια μπορεί να μας ευεργετούν σε πολλά σημεία, δεν παύουν όμως να βγάζουν το σώμα μας από τους συνήθεις ρυθμούς. Το δέρμα μας έχει αφυδατωθεί από τον ήλιο και τη θάλασσα; Φροντίζουμε να το ενυδατώσουμε τόσο εσωτερικά με σωστή διατροφή, όσο και εξωτερικά με κάποια ενυδατική κρέμα. Το μυϊκό μας σύστημα αδράνησε λόγω ζέστης; Μήπως είναι καιρός να δραστηριοποιηθούμε ή να εγγράφουμε σε κάποιο γυμναστήριο; Κάποιοι άλλοι επιλέγουν την επίσκεψη στον γιατρό τους είτε για να ελέγξουν παλιά προβλήματα, είτε για έναν γενικό έλεγχο εν όψει νέας σεζόν.

– Ετοιμάστε τον προσωπικό σας χώρο. Το σπίτι μας πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας πλήρως. Οι μαθητές θα τακτοποιήσουν τα γραφεία τους, κάνοντας χώρο για τα καινούρια βιβλία. Εμείς οι μεγαλύτεροι ας ρίξουμε μια ματιά στο σπίτι μας. Μήπως χρειάζεται κάποιο μερεμέτι; Μήπως ήρθε ο καιρός να το βάψουμε ή να κάνουμε κάτι για αυτή τη σκάλα που μας ταλαιπωρεί;

– Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό. Φροντίστε την ψυχική σας υγεία. Ζούμε δυστυχώς σε μια περίοδο που τα άσχημα νέα είναι περισσότερα από τα καλά. Συχνά νιώθουμε καταβεβλημένοι από τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που βιώνουμε. Ωστόσο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το κάθε θέμα με δύναμη την οποία θα αντλήσουμε κυρίως από μέσα μας. Οπλιστείτε με αισιοδοξία και θετική ενέργεια προκειμένου να καλυτερεύσουμε και τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

Εμείς στην PROSPELASI τασσόμαστε με τα λόγια του Γάλλου φιλοσόφου Emile Chatrier «Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης»!

Σας ευχόμαστε Καλό Σεπτέμβρη!

Επισκεφτείτε την Έκθεση μας

Ώρες Λειτουργίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Μοιραστείτε το!