10 Μάρτιος

Prospelasi Ανελκυστήρες Σκάλας, Αναβατόρια Σκάλας ΑΜΕΑ

Μετά από εννέα χρόνια οικονομικής ύφεσης, είναι αναμενόμενο να διαμορφώνεται διαφορετικά και η αγορά των ειδικών ανελκυστήρων. Η επιλογή μεταχειρισμένου ανελκυστήρα σκάλας ως λύση ανάγκης αποτελεί το 1,5% της συνολικής αγοράς και προτείνεται πλέον στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.
Ο μεταχειρισμένος ανελκυστήρας σκάλας μπορεί να σας προταθεί είτε από κάποιον ιδιώτη, είτε από εταιρεία που ασχολείται με αυτά τα μηχανήματα. Προτιμήστε την αγορά του από ιδιώτη, είναι αρκετά δύσκολο ένας μη ειδικός να επέμβει σε ένα τέτοιο μηχάνημα ώστε να αποκρύψει την πραγματική του κατάσταση.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το τίμημα που θα συμφωνήσετε δεν αποτελεί και το τελικό κόστος που θα επιβαρυνθείτε μέχρι ο ανελκυστήρας σκάλας που μόλις αγοράσατε, να είναι σε θέση να σας εξυπηρετήσει. Έκτος του κόστους της εγκατάστασης στην σκάλα σας, θα πρέπει να υπολογίσετε το κόστος ενός καινούργιου οδηγού (ράγα) που θα τον χρειαστείτε 100% αν η σκάλα σας κάνει έστω και μια στροφή. Θα πρέπει να προσέξετε επίσης να ταυτίζεται η πλευρά της σκάλας που είναι τοποθετημένος ο μεταχειρισμένος ανελκυστήρας, με αυτή τη πλευρά της σκάλας που θέλετε εσείς να τον τοποθετήσετε. Τα αναβατόρια αυτά μεταξύ άλλων χωρίζονται και σε αριστερής ή δεξιάς τοποθέτησης (κατά την άνοδο της σκάλας). Η αλλαγή της πλευράς τοποθέτησης είναι από δαπανηρή έως και αδύνατη για κάποια μοντέλα!

Prospelasi Ανελκυστήρες Σκάλας, Αναβατόρια Σκάλας ΑΜΕΑ

Ειδικότερα, εάν προσανατολίζεστε στην αγορά ενός ανελκυστήρα σκάλας από δεύτερο ή και τρίτο “χέρι” θα πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω:
• Ελέγξτε πάντα την ημερομηνία κατασκευής!
Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι ενδέχεται ο πωλητής ενός μεταχειρισμένου αναβατορίου σκάλας να μην είναι απόλυτα ειλικρινής. Ίσως σας διαβεβαιώσει ότι το μεταχειρισμένο αναβατόριο που σας προτείνει είναι μόλις έξι μηνών και έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα από καινούργιο.
Η εξωτερική εμφάνιση ενός μεταχειρισμένου ανελκυστήρα σκάλας μπορεί να βελτιωθεί με χαμηλό κόστος. Αυτή είναι μια συνηθισμένη ενέργεια στην οποία καταφεύγουν ώστε τίποτα να μην προδίδει την πραγματική ηλικία και κατάσταση του ανελκυστήρα. Ο μόνος ασφαλής τρόπος εξακρίβωσης της πραγματικής ηλικίας ενός τέτοιου αναβατορίου, είναι το επίσημο πιστοποιητικό κατασκευής του! Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται αποκλειστικά από το εργοστάσιο κατασκευής και συνοδεύει κάθε ανελκυστήρα σκάλας. Σε αυτό αναγράφεται πάντα ο εργοστασιακός σειριακός αριθμός του συγκεκριμένου προϊόντος, καθώς και οι ημερομηνίες της παραγωγής και της πώλησής του. Εφόσον πρόκειται για ανελκυστήρα σκάλας με “βεβαρυμένο” παρελθόν το πιθανότερο είναι να σας διαβεβαιώσουν για την ύπαρξή του πιστοποιητικού και για την ειλικρινή πρόθεσή τους να σας το προσκομίσουν, αλλά θα φροντίσουν τελικά να μη φτάσει ποτέ στα χέρια σας. Ο εξονυχιστικός έλεγχος από την πλευρά σας είναι επιβεβλημένος και μόνο με αυτόν θα αποφύγετε να περιέλθει στην κατοχή σας ένα μεταχειρισμένο αναβατόριο σκάλας που πλέον δεν υποστηρίζεται από ανταλλακτικά!

• Δοκιμάστε τον και επιβεβαιώστε το παρελθόν του!
Ο ανελκυστήρας σκάλας που σας προτείνουν αγοράστηκε από κάποιον που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, οπότε τον προσφέρουν σε εσάς. Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά μακάβριο, αλλά είναι η καλύτερη εκδοχή προέλευσης ενός τέτοιου μηχανήματος. Η πιο συνηθισμένη αίτια αποξήλωσης ενός αναβατορίου σκάλας είναι η επιβεβλημένη αντικατάστασή του μετά από συνεχείς βλάβες και δαπανηρές επισκευές. Και σχετικά καινούργιος να είναι ένας ανελκυστήρας σκάλας ενδέχεται να αποτελεί αντικατάσταση καλυπτόμενη από την εγγύηση του εργοστασίου. Ζητήστε να δοκιμάσετε το εν λόγω αναβατόριο στο σπίτι που βρίσκεται τοποθετημένο. Θα διαπιστώσετε την σωστή του λειτουργία και θα είναι μια ευκαιρία να επιβεβαιώσετε τις πληροφορίες που σας έχουν μεταφερθεί.

• Ελέγξτε το τελικό κόστος!
Αναρωτιέστε ποιο μπορεί να είναι το δίκαιο κόστος ενός μεταχειρισμένου ανελκυστήρα σκάλας που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση; Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει σαν τελική δαπάνη το 50% της τιμής του καινούργιου. Αν δηλαδή υποθέσουμε μια τιμή για έναν καινούργιο και αμεταχείριστο ανελκυστήρα σκάλας στα 6.000 ευρώ, τότε η τελική δαπάνη για έναν αντίστοιχο μεταχειρισμένο ανελκυστήρα σκάλας και ηλικίας μέχρι δύο ή τριών ετών, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 3.000 ευρώ.

Prospelasi Ανελκυστήρες Σκάλας, Αναβατόρια Σκάλας ΑΜΕΑ

Ζητήστε αρχικά προσφορά για ένα καινούργιο αναβατόριο σκάλας και κατόπιν συγκρίνετε την τιμή του, με αυτή του μεταχειρισμένου. Συνήθως η διαφορά τιμής δε δικαιολογεί το ρίσκο και το άγχος που θα αναλάβετε με την αγορά ενός μεταχειρισμένου μηχανήματος.
• Πληρώστε, αλλά με αποδείξεις
Το τελευταίο το θεωρούμε αυτονόητο. Επιλέγοντας τελικά ένα μεταχειρισμένο αναβατόριο σκάλας, είναι πιθανό να αναγκαστείτε στο άμεσο μέλλον να διεκδικήσετε την επιστροφή των χρημάτων σας.

Ζητήστε αποδείξεις πληρωμής από την εταιρεία που σας το προσφέρει, για το σύνολο των χρημάτων που θα σας ζητήσει να καταβάλετε. Έτσι θα είστε σίγουρα πιο ασφαλείς.

Στη Prospelasi χαιρόμαστε να απαντάμε στις ερωτήσεις σας. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στην επιλογή του κατάλληλου ανελκυστήρα σκάλας για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Επισκεφτείτε την Έκθεση μας

Ώρες Λειτουργίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Μοιραστείτε το!