13 Μάρτιος

Prospelasi Ανελκυστήρες Σκάλας, Αναβατόρια Σκάλας ΑΜΕΑ

Το σπίτι μας είναι το βασίλειό μας. Εκεί αισθανόμαστε ασφαλείς, βρίσκουμε γαλήνη και ηρεμία, νιώθουμε άνετα και ξέρουμε τα κατατόπια ακόμα και με κλειστά μάτια. Καθώς όμως μεγαλώνουμε και μπαίνουμε στην τρίτη ηλικία, οι ανάγκες μας αλλάζουν και ενδέχεται το σπίτι που φτιάξαμε όταν ήμασταν νέοι και εύρωστοι να μη μας εξυπηρετεί πια. Ψηλά δυσπρόσιτα ράφια, ολισθηρά πατώματα, κουραστικές σκάλες και επικίνδυνες επιφάνειες το καθιστούν ανασφαλές και συχνά επιζήμιο για την υγεία μας!
Συγκεντρώσαμε μερικές απλές συμβουλές για το πώς θα μπορούσαμε να προσαρμόσουμε το σπίτι μας στις ανάγκες της ηλικίας μας!

 

Prospelasi Ανελκυστήρες Σκάλας, Αναβατόρια Σκάλας ΑΜΕΑ

Κουζίνα
Τα ψηλά ράφια δεν είναι μόνο άβολα αλλά και επικίνδυνα καθώς, προκειμένου να φτάσουμε ένα αντικείμενο, μπορεί να σκαρφαλώσουμε σε ασταθείς επιφάνειες με αποτέλεσμα μια πιθανή πτώση. Τοποθετήστε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πράγματα σε χαμηλά ράφια και εγκαταστήστε έξυπνους μηχανισμούς που κατεβάζουν τα αντικείμενα στο επίπεδό σας. Δημιουργήστε περισσότερο ελεύθερο χώρο για να κινήστε με άνεση χρησιμοποιώντας αναδιπλούμενα τραπέζια και απομακρύνοντας μικροέπιπλα στα οποία ενδέχεται να σκοντάψετε!

Μπάνιο
Ποιος δεν έχει γλιστρήσει βγαίνοντας από την μπανιέρα στο ολισθηρό πλακάκι: Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια καμπίνα-ντουζιέρα για να μη κάνετε μεγάλη προσπάθεια να μπείτε ή να βγείτε από το μπάνιο και αντιολισθητικά χαλάκια ή μοκέτες ώστε να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα. Μια άλλη έξυπνη ιδέα είναι η χρήση κάποιας ράγας για να κρατιέστε ή κάποιο κάθισμα για μέσα στο ντους που θα σας δώσει περισσότερη ασφάλεια.

Prospelasi Ανελκυστήρες Σκάλας, Αναβατόρια Σκάλας ΑΜΕΑ

Σκάλες
Όταν φτιάχναμε το σπίτι μας σε δυο ορόφους με κάποια εσωτερική σκάλα, δεν φανταζόμασταν ότι θα έρθει η εποχή που αυτό το σημείο θα δυσκόλευε τόσο την πρόσβαση στο μισό μας σπίτι. Η χρήση της σκάλας καθημερινά και τόσες φορές είναι επίπονη και πολλές φορές επικίνδυνη. Ακόμα και μερικά εξωτερικά σκαλιά μας κάνουν συχνά να αναβάλουμε να βγούμε από το σπίτι μας.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τη λύση έρχεται να δώσει η εταιρεία Prospelasi. Ό,τι είδος σκάλας και να έχετε , σίγουρα έχουμε τον κατάλληλο ανελκυστήρα που θα σας απαλλάξει από το άγχος της μετάβασης και θα σας προστατεύσει από κάθε περίπτωση ατυχήματος.
Η 1η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων και συμπίπτει φέτος με την Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας, η οποία γιορτάζεται κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Είναι σημαντικό να ζούμε στις καλύτερες δυνατές συνθήκες ανάλογα με την ηλικία μας. Είναι άδικο το σπίτι που ζήσαμε μια ζωή να καταστεί αφιλόξενο και κουραστικό. Κάνετε αυτές τις μικρές αλλαγές και απολαύστε το σπίτι σας όπως εσείς θέλετε.

Επισκεφτείτε την Έκθεση μας

Ώρες Λειτουργίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Μοιραστείτε το!