18 Απρίλιος

Prospelasi Ανελκυστήρες Σκάλας, Αναβατόρια Σκάλας ΑΜΕΑ

Νιώθετε συχνά κόπωση και μυϊκή αδυναμία; Έχετε πόνο στις αρθρώσεις, αναπνευστικά προβλήματα και κεφαλαλγίες; Μήπως βιώνετε κρίσεις κατάθλιψης και πανικού, αδυναμία συγκέντρωσης και αλλαγές στη διάθεση;
Τέλος, σας ταλαιπωρούν η οστεοπόρωση, οι συχνές πτώσεις και τα κατάγματα;
Μήπως έχετε έλλειψη βιταμίνης D;
Τι είναι η βιταμίνη D;
Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία προσλαμβάνεται από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, συνθέτετε όμως στον οργανισμό κυρίως μέσω της επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου!

Ποιοι άνθρωποι έχουν κυρίως έλλειψη ;

Από τη στιγμή που η παραγωγή της είναι τόσο άρρηκτα δεμένη με την έκθεση στον ήλιο, εμφανίζουν έλλειψη άτομα που για διάφορους λόγους δεν εκτίθενται στον ήλιο και ως εκ τούτου δεν φορτίζουν τις «μπαταρίες» του σωματικού τους λίπους με αυτή. Για παράδειγμα, ηλικιωμένοι οι οποίοι λόγω κινητικών ή άλλων προβλημάτων παραμένουν μέσα στο σπίτι, μακριά από τον ήλιο, εργαζόμενοι γραφείων, άτομα παχύσαρκα, σκουρόχρωμα και οι χορτοφάγοι!

Πως μπορούμε να πάρουμε βιταμίνη D ;

Υπάρχουν πολλές τροφές οι οποίες διαθέτουν αυξημένη ποσότητα της βιταμίνης D. Τα αυγά, τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα, το συκώτι αλλά και το μουρουνέλαιο είναι κάποιες από αυτές. Υπάρχουν επίσης και βιταμινούχα σκευάσματα τα οποία μπορούν να μας δώσουν την πολύτιμη βιταμίνη σε περίπτωση που ο γιατρός μας το συστήσει.
Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι η έκθεση μας στον ήλιο ώστε να μεταβολίζετε και να απορροφάτε σωστά. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα. Καιρός να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας. Μια 10λεπτη έκθεση στον ήλιο κάθε μέρα σίγουρα θα μας φτιάξει τη διάθεση και θα μας θωρακίσει ενάντια σε πολλές ασθένειες!

Επισκεφτείτε την Έκθεση μας

Ώρες Λειτουργίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Μοιραστείτε το!