19 Απρίλιος

Prospelasi Ανελκυστήρες Σκάλας, Αναβατόρια Σκάλας ΑΜΕΑ

Χρησιμοποιούμε συχνά τη φράση «πρόσεχέ το σαν τα μάτια σου» θέλοντας να τονίσουμε τη σπουδαιότητα αυτού του οργάνου. Είμαστε όμως σίγουροι ότι προσέχουμε τα μάτια μας όπως τους αξίζει ;

Ο ήλιος όσο ωφέλιμος είναι άλλο τόσο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στα μάτια μας. Ένα πρώτο πρόβλημα το οποίο όλοι βιώνουμε είναι η γήρανση των βλεφάρων. Αυτό το λεπτό δέρμα δέχεται όλες τις ακτίνες του ήλιου. Κατά συνέπεια γερνά και εμφανίζει ρυτίδες. Πέρα από αντιηλιακά γυαλιά, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε και κάποια ειδική αντιηλιακή κρέμα ματιών. Έτσι, θα επιβραδύνουμε την εμφάνιση αυτών των ρυτίδων.

Υπάρχουν όμως και σοβαρότερες βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία η οποία , ας μην ξεχνάμε, δρα συσσωρευτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ο ήλιος επιδρά στη μείωση της διαύγειας του κρυσταλλοειδούς φακού. Προκαλεί δηλαδή τη γρηγορότερη εμφάνιση του καταρράκτη. Όταν οι ηλιακές ακτίνες αντανακλώνται σε μια λεία επιφάνεια, εκπέμπουν ένα μπλε φως. Αυτό είναι υπεύθυνο για βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, δηλαδή τον βυθό του ματιού. Τέλος, ο ήλιος επιδρά στην εκφύλιση της ώχρας κηλίδας, οδηγώντας στην σταδιακή απώλεια της κεντρικής όρασης.

Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν πολλά από αυτά τα προβλήματα αλλά και τις συνέπιες τους. Για παράδειγμα, η μειωμένη όραση συμβάλλει ακόμα και στην διαφορετική αντίληψη των χρωμάτων. Θα έχετε παρατηρήσει ότι όσο μεγαλώνουμε, τόσο χρειαζόμαστε περισσότερο φως για να δούμε καθαρά τα αντικείμενα. Αυτό έχει ως συνέπεια, να μη διακρίνουμε καθαρά αντικείμενα που είναι στο έδαφος, και να κινδυνεύουμε συχνά να σκοντάψουμε πάνω τους. Ιδιαίτερα στις σκάλες, δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας, καθώς ο χρήστης αδυνατεί να εκτιμήσει σωστά τις αποστάσεις των βημάτων. Σ’ αυτή την περίπτωση, η εταιρεία Prospelasi συστήνει την τοποθέτηση ενός Ανελκυστήρα Σκάλας. Έτσι θα αποφύγουμε οποιαδήποτε επιβλαβή πτώση του ηλικιωμένου ατόμου.

Τα μέτρα προστασίας από το ήλιο είναι, φυσικά, η χρήση καλών αντιηλιακών γυαλιών, ακόμα και τις χειμωνιάτικες μέρες ηλιοφάνειας. Η χρήση θα πρέπει να καθιερωθεί από τη μικρή ηλικία ώστε να αποφύγουμε όσο μπορούμε την συσσώρευση της ηλιακής ακτινοβολίας. Τα γυαλιά, βέβαια, θα πρέπει να διαθέτουν σωστούς απορροφητικούς φακούς. Γι’ αυτό καλό θα είναι να αγοράζονται από οπτικά μαγαζιά και όχι από πλανόδιους πωλητές ή περίπτερα. Τέλος, το καλοκαίρι θα πρέπει να συνηθίσουμε τη χρήση καπέλου με μεγάλο γείσο ώστε να προστατευτούμε ακόμα καλύτερα. Μπορούμε να χαρούμε τον ήλιο χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε τις αρνητικές επιπτώσεις του.

Επισκεφτείτε την Έκθεση μας

Ώρες Λειτουργίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Μοιραστείτε το!