Λίγη ιστορία…   

Τα πρώτα αναβατόρια σκάλας έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά το 1997 και αυτό που θυμόμαστε από την εποχή αυτή, εμείς που τα προτείναμε ως λύση προσβασιμότητας, ήταν η δυσπιστία των υποψηφίων αγοραστών τους, που επικεντρωνόταν στο κατά πόσο ήταν ασφαλές και στο αν θα τους εξυπηρετούσε, ένα κάθισμα που κινείται στη σκάλα. Τα χρόνια πέρασαν και από τότε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα εργοστάσια παραγωγής,  εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα συνολικά από όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, περίπου 6.000 αναβατόρια σκάλας. Η ασφάλεια και η πρακτικότητα τους αποδείχτηκε και πλέον η διαδικασία επιλογής του καταλλήλου αναβατορίου σκάλας, στρέφεται γύρω από τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσφέρει  ο κάθε κατασκευαστής. Αν ενδιαφέρεστε να εγκαταστήσετε ένα αναβατόριο σκάλας ή όπως αλλιώς το αποκαλείτε (ασανσέρ σκάλας, ασανσέρ με καρέκλα, ανελκυστήρας σκάλας με κάθισμα/ με καρέκλα, πλατφόρμα με καρέκλα κ.α.), σας παρουσιάζουμε τις τεχνολογικές επιλογές που προσφέρονται σήμερα, στην πιο δημοφιλή κατηγορία αναβατορίου σκάλας, αυτή του καθίσματος για σκάλες με στροφή.

 

Τα Συστήματα Οδήγησης

Διπλού σωλήνα- Μονής οδόντωσης

Το σύστημα οδήγησης αυτό, αποτελεί το παλαιότερο βιομηχανικό πρότυπο διπλού σωλήνα (A-ST.44/1997) που χρησιμοποιήθηκε σε αναβατόρια σκάλας διαφόρων κατασκευαστών. Με πλεονέκτημα τόσο το κόστος κατασκευής, όσο και την ευκολία εγκατάστασης, συνεχίζεται η παραγωγή του μέχρι και σήμερα.

 

Διπλού σωλήνα- Διπλής οδόντωσης

Είναι το πιο σύγχρονο και διακριτικό σύστημα οδήγησης διπλού σωλήνα. Ακολουθεί το βιομηχανικό πρότυπο D-ft.37/2014. Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, το σύστημα οδήγησης με διπλή οδόντωση σας εξασφαλίζει έναν αόρατο οδηγό ανελκυστήρα σκάλας, που μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και κάτω από την κουπαστή σας. Επιτρέπει δε, την κίνηση του μηχανισμού με το κάθισμα στραμμένο 45ο προς την κάθοδο.

Μονού σωλήνα- Μονής οδόντωσης

Δημιουργήθηκε από την ανάγκη των κατασκευαστών να δώσουν τη δυνατότητα τοποθέτησης αναβατορίου σε σκάλες με πλάτος λιγότερο από 70cm. Σαν σύστημα οδήγησης καταλαμβάνει σαφώς μεγαλύτερο χώρο στη σκάλα σε σχέση με το σύστημα Διπλού σωλήνα -Διπλής οδόντωσης, αλλά επιτρέπει την κίνηση του ανελκυστήρα σκάλας, στραμμένου προς την κάθοδο κατά 80ο.

 

Οι μηχανισμοί των αναβατορίων σκάλας

Access

Κατασκευάζεται στο σύνολό του στη Μεγάλη Βρετάνια από ευρωπαϊκά εξαρτήματα και πρώτες ύλες. Αποτελεί μια οικονομική πρόταση, γιατί είναι συμβατός με το σύστημα οδήγησης ¨διπλού σωλήνα- μονής οδόντωσης¨. H κύλιση του πάνω στον οδηγό γίνεται με ράουλα και ρόλερ από τεφλόν.

Handicare

Με εργοστάσια παραγωγής σε Ολλανδία, Αγγλία και Βόρια Αμερική, η Handicare την τελευταία δεκαετία αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο  κυρίαρχο της παγκόσμιας αγοράς. Κατάφερε να καθιερώσει το όνομά της, ως συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής και αξιοπιστίας, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και τις μεγαλύτερες εργοστασιακές εγγυήσεις.

Τα σύγχρονα μοντέλα της είναι συμβατά με τα συστήματα οδήγησης ¨διπλού σωλήνα -διπλής οδόντωσης¨ και ¨μονού σωλήνα -μονής οδόντωσης¨. Για την κίνησή τους χρησιμοποιούν μεταλλικά έδρανα κύλισης (ρουλεμάν) και ¨γρανάζια¨ μη συμβατικού τύπου.

Η άνεση και η ασφάλεια τους εξασφαλίζονται και από τις πολλαπλές ρυθμίσεις που δέχονται τα καθίσματά τους, με μερικές από αυτές μοναδικές για την ελληνική αγορά, όπως η ρύθμιση του ύψους και της κλίσης του καθίσματος.

 

Καλέστε μας

Καλέστε μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της Prospelasi στην περιοχή σας.